Фази на луната и лунна диета
Лунен календар, фази на луната, данни за луната и небесните тела, лунна диета, астрономия и астрология.
Лунна диета при пълнолуние и новолуние

Лунна диета при пълнолуние и новолуние

Лунна диета при пълнолуние и новолуние с продължителност от 24 часа до 6 дни.

Лунна диета при пълнолуние и новолуние и защо се спазва? - обяснява президента на Международната федерация по Фито- и Ароматерапия, лекар-терапевт Доктор Кристиан Дюраффур.

Лунна диета при пълнолуние и новолуние - пълнолуние

В тези дни се променя атмосферното налягане и движението на водата. Пълнолуние - време на отлив, когато водата се сгъстява.

При Новолуние е точно обратно, водата се разширява и предизвиква прилив.

Благодарение на тези външни процеси в телата ни също се променя обмяната на веществата (разпределението на водата и микроелементите).

При пълнолуние водата от междуклетъчните пространства се предвижва вътре в клетките, а при новолуние настъпва обратния процес: водата се предвижва навън от клетките на тъканите. Предвид тези особености, може периодично да се спазва диета, която ще подобри движението на водата в организма, ще прочисти тялото, ще ускори отделянето на мазнините и токсините.

Лунна диета при пълнолуние и новолуние - течности

Диетата при пълнолуние се основава на употребата на течности. Тя ви помага да се справите със задържането на течности в организма.

Диетата при новолуние отвежда от организма водата, токсините и стимулира процесите на липолиза (разлагането на мазнини складирани в клетките).

Лунната диета възбужда организма, помага му да използва напълно запасите си от ензими (те са необходими, за смилането на храната и усвояването на хранителните вещества).

Препоръки

Всяка една от двете лунни диети може да се провежда в два режима: кратък (24 часа при пълнолуние и при новолуние за 36 часа) и разширен (до 6 дни).

Странични ефекти - лунната диета не се препоръчва при някои метаболитни заболявания като диабет или болести на кръвта.

Диета при пълнолуние

Лунна диета при пълнолуние и новолуние - сок от плодове

Диета 24 часа:

Тя започва в навечерието на пълнолунието и продължава 24 часа. Менюто съдържа само течности. Може да се пие вода (изворна, варена, минерална), пресни сокове, които имат диуретични свойства. Най-добре е да се пие сок от прясно изцедени плодове и зеленчуци.

Резултатът няма да се забави дълго. Загубата не теглото е 250 грама до 1 кг, организма ще се прочисти и ще спаднат отоците.

Лунна диета при пълнолуние и новолуние - ананас

Диета 6 дни:

През първия ден, се ядат само сурови или варени зеленчуци. В следващите два дни и двата дена след гладуването се ядат само ананас и гъби (яде се четири пъти на ден).

Ананасът има диуретично действие и предотвратява натрупването на мазнини. Гъбите трябва да са приготвени на пара или варени с малко подправки и малко зехтин (студено пресован). Гъбите са ниско калорични и съдържат протеини, които са храна за мускулите.

Внимание: Тази диета не трябва да продължава повече от шест дни, включително и деня на гладуването!

Лунна диета при пълнолуние и новолуние - гъби

Диета 3 дни:

Диетата при пълнолуние може да се ограничи до три дни:

  • първи ден - сурови или варени зеленчуци
  • втори ден - само течности
  • трети ден - само ананас и гъби.

Резултатът - ефективно почистване на тялото и намаляване на теглото с 1-3 кг в зависимост от продължителността на диета.

Диета при новолуние

Диета 36 часа:

Лунна диета при пълнолуние и новолуние - зеленчукова супа

Диетата започва в 18 часа в денят преди новолуние и продължава 36 часа.

Менюто включва супи и зеленчуков бульон 4-5 пъти на ден. Супата да може да бъде приготвена от любимите ви зеленчуци (моркови, картофи, сладки чушки, боб, корени и други). Растителните бульони имат ценни диуретични свойства.

За да се избегне монотонността, може веднъж на ден да се пие бульон от домашни птици, месо или риба.

Зеленчуковите супи и бульона снабдяват организма с минерални вещества. В супите се съдържа целулоза, която притъпява чувството за глад.

Резултатът - интензивно прочистване на организма и намаляване на теглото с около 500 гр. Ако се използва само зеленчуков бульон, загубата на тегло може да достигне 1 кг.

Лунна диета при пълнолуние и новолуние - зеленчуци

Диета 6 дни:

Трите дни преди новолуние и двата след се консумират сурови и варени зеленчуци.

Да не забравяме, че трябва да адаптираме нашите нуждите към диетата. Не е необходимо диетата да се превръща в мъчение.

Единственото ограничение - диетата, не трябва да продължава повече от 6 дни.

Резултатът - загуба на тегло с 1-3 кг. в зависимост от продължителността.