Фази на луната и лунна диета
Лунен календар, фази на луната, данни за луната и небесните тела, лунна диета, астрономия и астрология.
Луната в знака на Овен

Луната в знака на Овен

Какво означава, когато луната е в зодиакален знак Овен?

Луна в Овен

Когато Луната е в Овен е възможно да сте по-импулсивни. За този знак са характерни - инициативност, самостоятелност, а когато Луната навлезе в Овен, всички ние до известна степен стaваме Овни. Този знак влияе на емоциите, подсъзнанието, метаболизма, работната атмосфера.

Вероятно сте забелязали, че имате настроения, в които е много трудно да изпълнявате рутинни задължения, които изискват търпение и постоянство. Вместо това искате нещо ново, вълнуващо, интересно. През тези дни е добре да се планират краткосрочни дела, особено изискващи физическа енергия.

Емоциите в този период са ярки, импулсивни; подчертана активност и прибързаност, необмисленост в постъпките.

В работата се справяте с тези проблеми, на които намирате бързо разрешение.

Луната символизира дом, жилище и в дните, когато Луната е в Овен е добре да направите ремонт, да смените мебелите, да създадете нещо ново.

Трябва да внимавате с острите и режещи предмети.

Добре е да изразходвате натрупаната енергия посвещавайки свободното си време на спортни занимания и активна почивка.

Луната символизира също семейство, деца, жени, и в дните, когато тя преминава през Овен, трябва да бъдете внимателни в отношенията с членовете на семейството. Прекалената импулсивност и необмислени действия могат да доведат до конфликтни ситуации.

Луната управлява физиологичните процеси в организма, и в този момент настъпват интензивни процеси свързани с топлинна енергия и повишен мускулен тонус. Добре е да се заемете с физически упражнения, но е необходимо да бъдете внимателни, за да не получите ненужна травма.

Не се препоръчва хирургична намеса в областта на главата, очите. Отложете също посещаването при стоматолог и фризьор за друг ден.